Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Huszadik századi szobrászok képes leírás - Képzőművészet - magyar.tlap.hu
részletek »

Huszadik századi szobrászok - Képzőművészet - magyar.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: kepzomuveszet-magyar.tlap.hu » Huszadik századi szobrászok
Keresés
Találatok száma - 4 db
Amerigo Tot

Amerigo Tot

Száz éve, 1909. szeptember 27-én született Amerigo Tot (Tóth Imre) magyar születésű olasz szobrászművész; a kerek évfordulón rendezett Amerigo Tot- emlékév keretében a Ludwig Múzeum, a Magyar Képzőművészeti Egyetem és civil szervezetek bevonásával Budapesten és vidéken számos kiállításra és előadása került, kerül sor.

Ferenczy Béni

Ferenczy Béni

A nagybányai festőiskolában kezdte művészi tanulmányait. 1908-1909 között a firenzei Beer növendéke volt, majd 1910-ben Münchenbe, utána Párizsba ment, ahol É. A. Bourdelle-től tanult, majd A. Archipenkónál dolgozott.

Medgyessy Ferenc

Medgyessy Ferenc

Kezdetben Maillol plasztikája ragadta meg, később a Hildebrand-féle modern szobrászati elveket is magáévá tette. Még nagyobb hatással volt rá azonban az ógörög, az egyiptomi, sumér és asszír plasztika.

Pátzay Pál

Pátzay Pál

1912-1914 között a budapesti Képzőművészeti Főiskolán Radnai Béla növendéke volt. A főiskoláról eltanácsolták, a továbbiakban önképzés útján művelte magát. 1914-ben hosszabb időt töltött Nagybányán a Ferenczy család körében, majd 1915 körül Kassák köréhez kapcsolódott. 1917-ben a Ma kiállítóhelyiségében Bohacsek Ede képeivel együtt nyolc szobrát mutatta be.

Tuti menü